Odjel za povijest umjetnosti

Obavijest o planiranoj terenskoj nastavi u Veneciji

Obavijest o planiranoj terenskoj nastavi u Veneciji

Obavještavaju se studenti svih godina Odjela za povijest umjetnosti da se u drugoj polovini listopada ili u prvoj polovini studenog planira terenska nastava u Veneciji.

 

Cilj putovanja je posjet najvećoj svjetskoj izložbi suvremene umjetnosti La Biennale di Venezia (tema: Il Palazzo Enciclopedico).

 

Ovisno o raspoloživom vremenu predviđen je posjet sljedećim odredištima vezanim za modernu i suvremenu umjetnost:

 

-          kolekciji Peggy Guggenheim i izložbi Avangarda pariškog fin de sieclea (Signac, Bonnard, Redon i njihovi suvremenici)

-          stalnom postavu Galleria Internazionale d' Arte Moderna, Ca' Pesaro

-          Muzeju suvremene umjetnost u Punta della Dogana i Palazzo Grassi (fundacija Francois Pinault)

-          retrospektivi Anthonyja Caroa u Muzeju Correr

 

U preliminarnom razgovoru s agencijom Polka tours, ustanovljene su okvirne cijene putovanja koje uključuje 1. varijantu (jedno noćenje u Mestrama) i 2. varijantu (dva noćenja u Mestrama).

Cijena 1. varijante je oko 550,00 kn, a druge 900,00 kn.

Polazak bi bio u noćnim satima, kao i povratak.

 

U prvoj varijanti program bi bio sužen na sam Bijenale za kojega je potrebno odvojiti jedan dan, a drugog bi se dana posjetio Muzej suvremene umjetnosti i eventualno Muzej moderne umjetnosti. Druga varijanta podrazumijeva kompletni navedeni itinerar, uz njegovo moguće proširivanje.

 

Molim da se studenti velikim slovima potpišu na priloženu listu na oglasnoj tabli, kako bi se stekao preliminarni uvid u zainteresiranost i isplativost putovanja.

 

 

Voditelj terenske nastave: prof.dr.sc. Vinko Srhoj